Het Harmonieorkest van Crescendo bestaat op dit moment uit zo’n 53 leden van jong tot oud en staat onder leiding van Chiel Zomer. Door het jaar heen worden er diverse binnen- en buitenconcerten gegeven in Elden en omgeving. Het Harmonieorkest verzorgt geen lopende optredens meer en het daarbij behorende uniform is een aantal jaren geleden afgeschaft.

Dirigent

Sinds 2018 is Chiel Zomer (1987) dirigent van het Harmonieorkest Crescendo. Chiel groeide op in een zeer muzikaal gezin. Muziek is hem met de paplepel ingegoten. Hij is op 8-jarige leeftijd begonnen op trompet, maar heeft al kort daarna zijn liefde voor slagwerk gevonden. Na zijn studie aan het Artez Conservatorium in Arnhem is Chiel werkzaam als slagwerker, docent en dirigent.

Sinds 2007 is Chiel o.a. werkzaam als slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee.

Muzikale themaconcerten

Doordat er vaak met themaconcerten wordt gewerkt, komt er bij het Harmonieorkest veel verschillende muziek aan bod. Hiermee proberen we zowel de muzikant als ons brede publiek te bedienen. Tevens zijn de themaconcerten vaak grotere projecten waar we als vereniging laten zien waar we goed in zijn: muzikaal hoog niveau, grote saamhorigheid en veel vrijwilligersbereidheid. Crescendo heeft leden die meer kunnen dan muziek maken. Een goed voorbeeld hiervan is Circus Crescendo: vier uitverkochte circusshows in een grote circustent in Elden. Een muzikaal spektakel, maar tevens een fantastisch verenigingsweekend, waar jong en oud samen deze geweldige productie tot stand hebben gebracht.

Met 'Crescendo is coming to town' werd weer iets nieuws geprobeerd. Een onvergetelijk kerstconcert in de Eusebiuskerk met medewerking van niemand minder dan Simone Kleinsma. Het publiek werd getrakteerd op een sfeervolle avond entertainment en muziek. Aan het programma werkten tevens Vajèn van den Bosch (bekend van o.a. 'The Voice Kids' en de musical 'Grease'), Russell Patawala en Arnhem's eigen popkoor BSUR mee.

Repetitie

Het Harmonieorkest repeteert iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.15 uur in haar eigen verenigingsgebouw 'De Muziekboerderij' in Elden. Kom gerust eens binnenlopen!