Mijn naam is Bernadine Kok-Snijder. Ik woon in Arnhem en verzorg sinds 2017 dwarsfluitlessen bij Crescendo Elden.

In 2000 ben ik begonnen met lesgeven bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek en later zijn daar nog meerdere verenigingen bij gekomen. Sinds 2012 heb ik hiernaast mijn eigen praktijk aan huis. Ik geniet erg van het lesgeven en blijf het bijzonder vinden om een leerling te zien ontwikkelen. Vaak op zowel muzikaal als persoonlijk vlak. Het is altijd enorm interessant om te ontdekken welke uitleg het best aansluit bij welke leerling en ècht maatwerk te leveren aan zowel de kinderen als volwassenen die bij me lessen.

In de les besteed ik aandacht aan de verschillende aspecten van het bespelen van de dwarsfluit, waaronder houding, embouchure, noten en ritmes. Met de leerlingen die in één van de orkesten spelen neem ik vaak op les ook de orkestpartijen door. Bij jongere leerlingen is het leuk om te zien hoe zij vaak opeens in niveau omhoog schieten zodra ze gaan deelnemen aan het Leerlingenensemble. Ik ben dan ook blij dat Crescendo dit haar leerlingen biedt.

Chiel Zomer (1987) groeide op in een zeer muzikaal gezin. Muziek is hem met de paplepel ingegoten. Hij is op 8-jarige leeftijd begonnen op trompet, maar heeft al kort daarna zijn liefde voor slagwerk gevonden. Na zijn studie aan het Artez Conservatorium in Arnhem is Chiel werkzaam als slagwerker, docent en dirigent.

Met zijn enthousiasme laat hij leerlingen zien hoe ontzettend leuk en leerzaam muziek maken is. Zijn lessen zijn afwisselend door de juiste combinatie tussen snare drum, drums en mallets te zoeken. Op een speelse manier haalt hij het beste uit zijn leerlingen.

Sinds 2007 is Chiel werkzaam als slagwerker bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee. Naast slagwerkdocent bij Crescendo is Chiel sinds 2018 ook dirigent van het Harmonieorkest en Leerlingensemble van Crescendo.

Jasper Arts is musicus en heeft bachelor en master Klassieke Muziek gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium. Jasper is als freelancer werkzaam als hoornist, muziekdocent en dirigent. Daarnaast schrijft hij (blaas-) muziek voor theatervoorstellingen en orkesten.

Jasper geeft les op de hoorn, trompet en bugel, zowel privé als in groepsverband. Voor hem is vrijheid (o.a. improvisatie) en plezier in het musiceren belangrijk. Ook hecht hij veel waarde aan een lesmethode die aansluit op de interesses van de leerling. Jasper heeft zich verdiept in de specifieke problemen waar je als blazer tegenaan kan lopen en heeft een brede kennis van de verschillende muzikale genres. Met veel plezier leert hij zowel jongeren als volwassenen zich te ontwikkelen als musicus.

De in Australië opgegroeide Nancy vond op haar dertiende haar grote muzikale liefde in de klarinet. Naast klarinet speelt zij saxofoon, piano, gitaar en dwarsfluit. In Brisbane (Queensland) studeerde zij klarinet bij John Harrison (Basklarinettist van het Queensland Symphony Orchestra), zij haalde daar haar ‘Bachelor of Music’ en kwam vervolgens in 1996 terug naar Nederland om klarinet te studeren bij Reinier Hogerheijde in Arnhem aan het ArtEZ.

Samen spelen vindt zij het leukste dat er bestaat. “Dit is ook wat mij trekt aan Crescendo, het samen musiceren en dat met een grote diversiteit aan leeftijden.  Dat zowel jongere evenals volwassenen samen met overtuiging en enthousiasme  muziek maken.” Nancy vindt het belangrijk dat leerlingen aan verschillende muziekstijlen proeven en probeert haar lessen zoveel mogelijk aan te passen op de belevingswereld van de leerling.