De Muziekfabriek

Bij de Muziekfabriek gaan we experimenteren! Wat kan je allemaal met de verschillende instrumenten in een orkest? Wat is er nodig om samen muziek te maken? Hoe is muziek opgebouwd? Zo ontdek je alles over ritme, dynamiek en sfeer! En na 18 weken experimenten met muziek sluit je af met een spetterend eindconcert. Hoe tof is dat? De Muziekfabriek is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Het tarief voor de Muziekfabriek is € 100,-.

De lessen starten op 30 september 2023 en zijn elke week op zaterdag van 9.30 - 10.15 uur in 'De Muziekboerderij' in Elden.

De vervolgopleiding

In de vervolgopleiding worden individuele lessen gegeven voor slagwerk; voor koperinstrumenten zoals hoorn, trompet, trombone, bariton en voor houtinstrumenten als dwarsfluit. saxofoon en klarinet. Voor leerlingen die een opleiding volgen voor het A diploma worden lessen gegeven van 20 minuten. Voor leerlingen die een opleiding volgen voor het B diploma staat 25 minuten en voor leerlingen voor het C en D diploma 30 minuten. Leerlingen B, C en D kunnen in overleg met de docent voor een kortere duur van de lessen kiezen.

Per semester worden 18 lessen gegeven.

Leerlingen kunnen, een instrument van de vereniging in bruikleen krijgen, als dit beschikbaar is.

Om te leren samenspelen nemen leerlingen, die een instrument al redelijk beheersen, deel aan een leerlingenensemble onder leiding van de dirigent van de vereniging.

De tarieven voor de vervolgopleiding zijn, m.i.v. augustus 2023 (exclusief de verenigingscontributie), per semester:

  • Individuele les 20 minuten: € 150,-
  • Individuele les 25 minuten: € 187,50-
  • Individuele les 30 minuten: € 225,-

Deze verenigingscontributie bedraagt  € 102,- per semester.

Leerlingen die alleen les willen volgen en niet deelnemen aan het Leerlingenensemble of niet instromen in het Harmonieorkest of een van de ensembles die de vereniging rijk is, betalen een verhoging van 50% van het lesgeld. Deze verhoging wordt niet op de verenigingscontributie toegepast.

GelrePas: GelrePas-houders kunnen hun tegoed voor het volgen van cursussen besteden aan muzieklessen bij Crescendo. Crescendo geeft pashouders 25% korting op contributie en lesgeld.

Meer-kinderen-korting: voor het tweede en elk volgende kind (tot 18 jaar) uit één gezin geldt een korting van 20% op het lesgeld (niet op de contributie).